Терористи от „Джайш ал Ислям“ възобновиха бойните действия против сирийската армия в Източна Гута

 

 

Нови лидери са взели властта в джихадистката групировка „Джайш ал Ислам“ в град Дума, последното гнездо на съпротива в Източна Гута и терористите са възобновили бойните действия против сирийската правителствена армия. Това съобщи в събота началникът на руския Център за примиряване на враждуващите страни в Сирия Юрий Евтушенко, предава ТАСС, цитирана от Агенция „Фокус“.

Според неговите думи, евакуацията на терористите и членовете на техните семейства от град Дума е спряна, тъй като „през последния ден екстремистите за възобновили бойните действия против правителствените войски на Сирийската арабска република“.

„Според информация от близки помощници на Абу Хумам, в резултат от остри противоречия между заклетите терористи и тези, които са били готови да участват в преговорния процес, са отстранени физически предишните лидери на групировката Абу Хумам, Абу Омар и Абу Хали“, поясни Евтушенко.

Той добави, че сирийската армия провежда операция срещу групировката.

„Сирийската правителствена армия освобождава райони от град Дума от непримиримите бандитски формирования“, добави Евтушенко.

За последните два дни, терористите от „Джайш ал Ислям“ са изстреляли 25 реактивни снаряда по Дамаск, отбеляза руският военен.

„За изминалите два дни са изстреляни 25 снаряда по жилищните райони на столицата (Дамаск), от които за загинали 7 и са ранени 42-а мирни жители. Интензивността на обстрелите се усилва“, обясни началникът на Центъра за примиряване.

 

Comments are closed.