С викове “Смърт на Америка!“ изгориха знамето на САЩ в Иранския парламент (видео)

 

Тръмп няма умствен капацитет да се занимава с проблеми„, председателят на иранския парламента Али Лариджани. Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е способен да заема поста си, коментира Лариджани решението на Тръмп да се оттегли от ядреното споразумение, съобщава „Ройтерс“.

„Решението на Тръмп да се оттегли от ядрената сделка е дипломатическо шоу. При сегашната ситуация Иран не е задължен да изпълнява задълженията си“, обясни Лариджани.

Той отбелязва, че решението на американски президент представлява заплаха за мира и сигурността.

Членове на иранския парламент изгориха американското знаме и копие на иранската сделка, скандирали са „Смърт на Америка“, според Иранската студентска информационна агенция. Според Иранската агенция „Тасим“, Лариджани коментира, че Иранската организация за атомна енергия трябва да е готова да възобнови всички ядрени дейности.

Генерал Мохамед Бахери, началник на щаба на иранската армия коментира, че Иран не е трябвало да подписва сделката, „но тази арогантна страна Америка дори не застана зад подписа си„, съобщава ИРНА.

Президентът Хасан Рохани коментира, че Иран ще продължи да се ангажира с ядрената сделка, въпреки решението на Тръмп да се оттегли.

Ако постигнем целите на сделката в сътрудничество с други членове на сделката, тя ще остане в сила … Излизайки от сделката, Америка официално подкопава ангажимента си за сключване на международен договор“, обясни Рохани.

Наредих на външното министерство да води преговори с европейските държави, Китай и Русия през следващите седмици. Ако в края на този кратък период стигнем до заключението, че можем да се възползваме пълноценно от споразумението със сътрудничеството на всички страни, сделката ще остане“, добави той.

 

 

Източник:news.bg

 

Comments are closed.