Съпруг на закъсала с учението студентка убил професора в Пловдив

 

 

Прокуратурата в Пловдив задържа за 72 часа и повдигна обвинение на 42-годишен мъж за убийството на проф. Стефан Нейков. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов и посочи, че мъжът е съпруг на студентка във ВСИ, където професорът е бил преподавател дълги години, предаде радио „Фокус”-Пловдив .

„Между него и жената е имало по-специални отношения”, каза прокурор Гавраилов.

Професорът е бил пребит с дървена бейзболна бухалка от съпруга на жената в нейно присъствие, малко по-рано, на изхода на Пловдив, в посока село Оризаре. След това двамата са го качили и закарали до автомобила му, който е бил паркиран до Военна болница.

Жената е съдействала на полицията късно снощи и е разказала всичко. Съпругът й все още не е дал показания като обвиняем, но също е съдействал на полицията в хода на оперативно-издирвателните дейности.

В петък прокуратурата ще внесе в съда искане за задържане под стража на обвиняемия.

От Аграрен университет – Пловдив пък опровергаха информацията, че убитият доц. Стефан Нейков е бил преподавател във висшето училище.

Ръководството на Аграрния университет – Пловдив категорично опровергава факта, че убитият на 2 юли доц. Стефан Нейков е преподавател в университета. „Такова лице никога не е заемало щатна длъжност. Името не фигурира и като хоноруван преподавател във Висшия селскостопански институт (ВСИ), преобразуван в Аграрен университет през 2001 г.“, съобщиха от учебното заведение.

 

Comments are closed.