Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за предсрочно освобождаване от затвора

 

 

Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за предсрочно освобождаване от затвора, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Това реши 9-ти състав на Софийски градски съд след съвещание. Делото бе образувано по молба за условно предсрочно освобождаване от затвора на един от големите наркотрафиканти на Балканите Будимир Куйович, който в момента излежава 16-годишна присъда, след като бе задържан при специализирана акция на 30 декември 2007 г. за трафик на близо 60 кг хероин.

В съдебната зала присъства и самият Куйович, който заяви, че е съгласен с мотивите на защитата.

Мотивите на защитата на Куйович са, че осъденото лице се е поправило и се разкайва за стореното. Защитата изтъкна, че лицето е изпълнило първата предпоставка за предсрочно освобождаване, а именно, че вече е изтърпял повече от половината му наложено наказание.

Държавното обвинение заяви, че молбата на Куйович е неоснователна и следва да бъде оставена без уважение.

Според прокуратурата не е налице втората предпоставка за предсрочно освобождаване, а именно лицето да е дало достатъчно доказателства за своето поправяне в затвора.

В рамките на делото стана ясно, че подсъдимият не е допускал нарушения на трудовата дисциплина в затвора и дори е бил награждаван.

Според съда Куйович няма устойчивост от ефекта на поправянето си. Съдът отчете, че молбата на Куйович е подадена веднага след като е преминало половината от наказанието му.

 

Comments are closed.