Стоянка Мутафова от болничното легло: Гладна съм като вълк!

1480489912-sistemen-bufer-12
„Гладна съм като вълк! Заради стента, който ми поставиха, не трябваше да ям почти цял ден и откакто всичко приключи, не мога да се наям, все съм си гладна.“ Така се пошегува голямата актриса Стоянка Мутафова от болницата, където я приеха в понеделник със сърдечни проблеми, пише в. „България днес“. 94-годишната актриса не губи дух и позитивизъм, дори в леглото решава кръстословици и гледа телевизия.

„Но е доста потискащо, има всякакви случаи на болни хора около мен, много е тъжно, че стават все по-млади хората със сърдечни заболявания“, каза още Стоянка.

Госпожа Стихийно бедствие по цял ден гледа телевизия и се вълнува от политическите решения, които взимат силните на деня. „Гледам ги тук, интересни са ми какво говорят. Чудя се обаче дали ще го изпълнят, като го казват“, цъка с език Мутафова.

Сутринта на пост пред стаята на майка си отново бе Муки, която от дни не е спала от тревога по нея. „Дойде да ми донесе дрехи, изпратих я на топло вкъщи“, сподели още актрисата.

Тя заръчала на Муки да й донесе доматки със сирене, които напоследък били любимата й храна. „Не обичам месо, не кусвам от дълго време, но салатка си хапвам“, каза Стоянка.

В болницата актрисата ще остане до неделя, а след това лекарите й предписват пълен месец почивка. „Е, може да ми омръзне да си лежа у нас, знам ли дали няма да пак да скокна и да се раздвижа на сцената. Може и да изненадам хората с участие в постановка“, смее се актрисата.

На Мутафова й споделили, че решението дали ще стане най-старата активно играеща актриса в света от „Гинес“ ще се случи точно на рождения й ден.
„До 2 февруари има много време. Ама ако съм жива, ще направя голям купон по повод юбилея си – 95 години“, смее се комичката.
Иначе представлението „Госпожа Стихийно бедствие“ в „Сълза и смях“ ще отпадне в неделя независимо от състоянието на Мутафова.

„Ще я пазим, сега да почива, тя е нашето богатство. Постановката все има кога да се играе“, казали колегите й.

 

 

Comments are closed.