Стотици се стекоха в Калофер да сведат глави пред Ботев и героите на България (СНИМКИ)

 

Стотици признателни българи се стекоха днес в родния град на великия син на България Христо Ботев. Да почетат паметта на поета-революционер и на загиналите за свободата на България в Калофер бяха доведени от родителите си много малки деца, които развяваха знамена и рецитираха Ботеви стихове.

„Тоз, който падне, в бой за свобода, той не умира“, с гордост показваха наученото в градината и училището малчуганите. Сълзи в очите не само на родителите, а и на всички наоколо издайнически говореха за онова национално чувство, което всеки българин грижливо пази в сърцето си.

Кметът на Калофер Румен Стоянов посрещна много гости, сред които народните представители ген. Константин Попов, Веска Ненчева, Красимир Янков и други. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и проф. Иван Гранитски направиха историческа ретроспекция на онези времена, когато Ботев и четата му, когато героите на България, са извършвали подвизи и са дали живота си за Отечеството, за мира и благоденствието на Родината.

Честванията по повод 142 години от трагичната гибел на поета-революционер и на останалите герои, продължават и утре в Калофер.

 

Comments are closed.