Стилната Деси Радева прикова всички погледи на традиционния прием на президента по случа 24 май (СНИМКИ )

Снимки „Канал 3“

 

Първата дама Десислава Радева посрещаше гостите за традиционния прием за 24 май в Националния исторически музей в стилна червена рокля.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга за втори път са домакини на традиционния празник за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Десислава Радева бе с класическа дълга червена рокля, разчупена с воал в областта на деколтето. Първата дама заложи на черни високи обувки като завършващ елемент към тоалета. Красива огърлица с камъни блестеше върху шията ѝ.

Вицепремиерът Илияна Йотова бе с елегантна черна рокля. Към нея тя бе добавила огърлица  бели перли и бял часовник на дясната ръка. Обувките на вицепрезидента бяха със среден ток и в черен цвят с бели елементи.

Корнелия Нинова също впечатли със стилна рокля. Горната част на дрехата на лидерката на БСП се състоеше от красив черен плат, който елегантно падаше върху долната част на сиви, черни и бели раета. Върху роклята Нинова бе поставила красива златиста брошка с камъни. В допълнение към тях бе обула сребристи обувки с черен велур на върха.

Направи впечатление отсъствието на членове на кабинета в момент, когато премиерът Борисов води българската делегация в Рим при папа Франциск.

Президентът (1997-2002) Петър Стоянов обаче бе сред гостите. Приема уважиха и представители на Българската православна църква.

На поканата на държавния глава се отзоваха лидерът на БСП Корнелия Нинова и червените депутати Драгомир Стойнев и Весела Лечева, зам.-председателят на парламента Явор Нотев от Обединени патриоти.

Сред гостите бяха и бившият премиер и бивш шеф на парламента проф. Огнян Герджиков, както и бившият министър на здравеопаването Илко Семерджиев.

На събитието дойдоха и много културни дейци и творци, сред които бе и художникът Иван Яхнаджиев, актрисата Гинка Станчева, Кирил Маричков, Николай Априлов и др., както и абитуриенти.

 

Comments are closed.