Социалните мрежи излъчиха за най-големи герои на 6 май тези двама души (СНИМКИ)

 

 

С тържествен парад на площад „Княз Александър Първи“ в столицата бе отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия. Тази година той бе по-специален, защото днес се навършват 140 години от началото на земската войска. Командващ парада бе командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

В началото президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие строя на представителните блокове и ги поздрави по случай празника. Освен него много политици, общественици и обикновени хора посетиха зрелището. За потребителите в социалните мрежи обаче двама души се открояваха. Те са на преклонна възраст и се срещат в доста постове и снимки от коментарите в мрежата за днешната празнична дата.

Единият е полк. д-р Митка Захариева – дребничка женица, но чиято униформа, цялата окичена с медали, всява респект у всеки.

А другият е както го описва един от потребителите в мрежата един от последните мохикани – 96-годишен ветеран от Втората световна война заради чието участие във втората фаза на войната България не е окупирана от Турция и Гърция. Достоен българин, който като говори с Вас Ви говори на „Вие“.

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.