Социалистите внасят вот на недоверие заради безсилието на МВР

Кадър: Новини.бг

БСП ще иска вот на недоверие заради провала на кабинета в сферата на сигурността и по-конкретно несправянето на МВР с престъпността.

Това реши на съвместно заседание парламентарната група заедно с Изпълнителното бюро на партията. „В България е опасно да се живее, категоричен е Драгомир Стойнев. „МВР не може да се справи, връщат се мутренските времена. Този вот трябва да бъде успешен“, добави социалистът.

Толкова много са примерите в сектор „Сигурност“ – дори последната случка с хеликоптера показва, че имаме големи проблеми в сферата на сигурността, каза той.

Подписите ще бъдат само на депутатите от БСП за България, този път социалистите внасят вота сами, а не като предишния път, когато поискаха рамо от ДПС. Това ще е към кабинета Борисов 3.

„Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище „София“ влизат граждани, които въобще не са и проверявани“, коментира Стойнев.

Заместник-председателят припомни и последния случай в Ботевград. „Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България.  Започваме да готвим мотивите. Надявам се на успешен край. Повече по този начин не може да се живее в тази държава. Започваме да си спомняме мутренските времена”, заключи той.

Comments are closed.