Соломон Паси: Не редя служебен кабинет с президента Румен Радев

Напълно невярна е информацията в медиите, че заедно с президента Румен Радев участвам в съставянето на служебния кабинет.

 Така бившият министър на външните работи Соломон Паси коментира слуховете, че новоизбраният държавен глава се е допитвал до него кого да назначи във временното правителство, което трябва да подготви и проведе предсрочните парламентарни избори.

 „Напълно невярно е. Авторите на въпросната статия не са ми се обаждали“, повтори  Соломон Паси.

В публикациите в медиите дори се твърди, че лично той е препоръчал Огнян Герджиков за бъдещ служебен премиер. „Никого не съм препоръчвал на президента за нищо и не участвам в съставянето на кабинета“, категоричен е бившият министър на външните работи. Той допълни, че президентът Румен Радев сам ще подбере и назначи министрите в служебното правителство.

 В медиите тръгна и слух, че съпругата на Соломон Паси -Гергана, която е бе министър по европейските въпроси в правителството на Тройната коалиция, е обсъждана като евентуална кандидатура на България за еврокомисар. На въпрос  дали това е вярно, ексминистърът отново бе категоричен:“ Не, това също е напълно невярно“.

Източник:епицентър.бг

Comments are closed.