Синът на президента Радев дебютира с гол за Валенсия

Георги Радев (най-вдясно)

 

 

Синът на президента Румен Радев – Георги, започна проби във Валенсия, съобщи БЛИЦ-Спорт. Роденият 2003 година нападател беше поканен на тестове в испанския клуб, след като успя да впечатли скаутите на „прилепите“ за Югоизточна Европа.

От няколко дни Радев-младши е във Валенсия. Георги се представя силно по време на тестовия период. Дори вчера е вкарал гол и се е отчел с асистенция в контролен мач на „прилепите“.

В пробите участва и съотборникът на Георги в Барокко спорт – Калоян Истилянов. Двамата израснаха много във футболната академия, ръководена от Николай Стайков и базирана в спортен комплекс „Барокко“ до УНСС. Барокко спорт от миналата година има споразумение за сътрудничество с Валенсия.

Талантливите Георги Радев и Калоян Истилянов ще демонстрират уменията си в гнездото на „прилепите“ още няколко дни. След това ще стане ясно дали ще им предложено да останат за постоянно в испанския клуб, в който преди време голмайстор бе Любослав Пенев.

Припомняме, че през април Георги Радев хвана окото на емисарите на „прилепите“ на турнир в Гърция, където се отчете с няколко голове с екипа на Барокко спорт. Синът на Румен Радев сега бележи попадения и по време на пробите във Валенсия, където е заедно още с млади футболисти от Гърция и Кипър, също одобрени от скаутите на клуба за Югоизточна Европа. Всички те бяха на трубините на стадион „Местая“ вчера и изгледаха на живо мача между „прилепите“ и Ла Коруня от последния кръг на Примера дивисион. Домакините спечелиха с 2:1 с голове на Симоне Дзадза и Гонсало Гуедеш.

В същото време стана ясно, че опитният скаут и координатор на треньорите на „Global Premier Soccer“ (GPS) и Валенсия за Югоизточна Европа Марио Бонич пристига на посещение в България, което ще се проведе между 29 и 31 май. Специалистът ще посети школата на Барокко спорт – официален партньор на GPS и Валенсия за нашата страна. По време на своята визита 65-годишният Бонич ще проведе беседи с треньорите от школата, както и няколко тренировки с отборите от различните възрасти на столичния клуб.

Марио Бонич е дългогодишен треньор и скаут на Панатинайкос, преподавател по футбол в Университета в Дубровник, работил е като треньор и спортен директор в множество клубове в южната ни съседка. Сред първите ми успехи като скаут е привличането на Лука Модрич в Динамо (Загреб).

Преди да приеме настоящия пост хърватският специалист бе главен скаут на лондонският Арсенал за Югоизточна Европа. Бившият нападател на Югославия, Динамо (Загреб), гръцките Аполон (Смирни), Панахайки и Казино (Залцбург) ще е сред скаутите, които ще наблюдават участниците в тренировъчния камп с проби на Барокко, Global Premier Soccer и Валенсия, който ще се проведе между 8 и 10 юни на Спортен комплекс „Барокко“.

 

Comments are closed.