Симеонов даде бургаски магистрат на Инспектора на ВСС

 

 

Сигнал срещу ръководителя на Административния съд в Бургас Панайот Генков е подаден от вицепремиера Валери Симеонов.

Сигналът е подаден до Инспектората към Висшия съдебен съвет, съобщават от пресцентъра на МС.

Предмет на проверката трябва да бъде почтеността на съдията, както и това да се установи дали е оказвал натиск, пряко или косвено, върху други магистрати – членове на състави на Административния съд – Бургас, по отношение на произнасяне, свързано с отмяна на предварителнотоизпълнение и отмяна на актове на ТД на Национална агенция за приходите – Бургас, за незаконна дейност в редица заведения и дискотеки по българското Черноморие.

Сигналът съдържа и искане също така да се установи дали са налице действия, които накърняват престижа на съдебната власт, както и дали с действията си, председателят на Административен съд – Бургас компрометира честта на съдията и професията в обществото.

Според заместник министър-председателя е недопустимо членове на съдебната власт да саботират действията на органи на изпълнителната власт срещу нарушители на законите на Република България.

Сигналът е следствие от възмущението на Валери Симеонов, изказано вчера в личния му профил в социалната мрежа, че са отменени всичките 79 акта на НАП за затваряне на заведения в Бургаско.

Припомняме, съдия Панайот Генков стана известен покрай имотния скандал в Приморско преди шест години, когато заедно с други председатели на отделения беше освободен от ВАС.
Скандалът с евтините парцели по морето коства постовете на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и младшия съдия от Благоевград Деница Урумова.

Съдия Генков бе засечен и на една маса със скандално известния брат Галев – единият от Братята Галеви – Ангел Христов.

 

Comments are closed.