Сидеров даде географски урок на Цветанов: Да се разграничава от Евразия, означава да се разграничи от корените на нашия собствен произход!

 

 

– Г-н Сидеров, запознахте ли министър-председателя Бойко Борисов за идеята си за среща България – Русия?

– Принципно ние сме говорили за възможности за уплътняване на отношенията с Русия, но специално тази идея я казвам първо медийно, тъй като имаме прясната информация от петък за неекспулсиране на дипломати.

От там аз виждам логически възможността България да бъде посредник за нормализиране на отношенията Москва – Брюксел.

Вече имаме сериозна база, от която може да се действа.

– Как си обяснявате атаката към Вас за думите Ви към журналиста от БНТ Горан Благоев?

– Аз мисля, че в БНТ беше грешно изтълкуван въпроса ми дали той още продължава да води предаването „Вяра и общество“. Моето питане беше породено от факта, че Светият синод има специално решение, с което забранява на свещенослужители да участват в предаването на г-н Благоев.

Знаейки това аз попитах Кошлуков дали Благоев още води предаването си. Мисълта ми беше, че ръководството на БНТ може да се е съобразило с решението на Синода и да е направило промени. Нищо друго не се криеше зад моя въпрос.

– Как тълкувате твърдението на Цветан Цветанов, че страната ни трябва се причисли към евроатлантическата, а не към евразийската общност?

– Ако трябва да изнеса географска реч на Цветанов, ще му кажа, че Европа е всъщност един полуостров на Евразия. Да се разграничава от Евразия, означава да се разграничава от корените на нашия собствен произход.

Извън географската лекция, в момента подобни изявления според мен създават пречка за опитите, които премиерът прави за провеждане на балансирана политика. Ние трябва да сме в коректни отношения с държавите на Запад от нас и с тези на Изток от България.

– Защо твърдите, че патриотите сте по-добрите коалиционни партньори от реформаторите?

– Да си представим, ако сега коалицията беше ГЕРБ – Реформатори, а не ГЕРБ – Обединени патриоти, може би натискът на реформаторите да се скараме и да влезем с дипломатическа война с Русия щеше да надделее, а това нямаше да е добре за България.

– Ще се явите ли заедно с Каракачанов и Симеонов на изборите за евродепутати?

– Аз съм убеден, че обединението на трите партии ще даде по-добър резултат, отколкото ако играем поотделно на евроизборите.

Ако сме поотделно не знам дали можем да вкараме евродепутат, но заедно със сигурност ще успеем.

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.