Седми ден продължава издирването на избягалите затворници. Стотици сигнали в МВР, резултат няма

 

 

Седми ден продължава издирването на двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от Централния софийски затвор миналия вторник. Въпреки стотиците сигнали, които получила полицията, резултат няма.

Граждани сигнализирали МВР, че Пелов и Колев са забелязани на различни места в страната, съобщи БНР. Нито едно от обажданията не е довело до конкретни следи, информира националното радио.

Последният конкретен случай бил от вчера, когато във вътрешното министерство постъпила информация, че двамата бегълци са засечени във вила близо до село Огоя, намиращо се в района на Своге. Веднага на място били изпратени сили на полицията, които са претърсили района, но двамата затворници не са били открити.

Под засилена охрана продължават да са границите, входовете и изходите на магистралите, както и всички основни пътища у нас. Пелов и Колев са обявени и за международно издирване, напомня Новини.бг. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, веднага след празниците.

В петък от МВР разпространиха актуални снимки на двамата бегълци, направени непосредствено преди бягството. В полицията са получени 100 сигнала за това, че Пелов и Колев са видяни на различни места в страната. По разпореждане на премиерът Бойко Борисов след проверка на място,  правосъдният министър Цецка Цачева поиска оставките на  главения директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев. Длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Утре правосъдният министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На съвещанието ще се обсъдят създалото се напрежение в системата, както и възможните решения по темата.

 

Comments are closed.