Седмичник плати 30 000 долара за непотвърдена информация за незаконно дете на Тръмп

Сензационният седмичник „Нешънъл инкуайърър“ е платил 30 000 долара на бивш портиер в небостъргача „Тръмп тауър“, който твърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има незаконно дете от една от служителките си, предаде Франс прес.

Информацията не е потвърдена, но вчера беше публикувана от списание „Ню Йоркър“. Главният редактор на „Нешънъл инкуайърър“ Дилан Хауърд призна за плащането в статия, публикувана от „Радар онлайн“.

„Ню Йоркър“ се позовава на анонимни източници, заявявайки, че след като е платил за ексклузивен достъп до информацията, „Нешънъл инкуайърър“ е решил да не я публикува.

В публикувано вчера комюнике медийната група „Америкън медия инкорпорейтид“, собственик на седмичника, отрече да е плащала за ексклузивни права над информацията с цел да я скрие.

Решението да не се публикува информацията, отнасяща се до детето – дъщеря, която днес трябва да е на 29 години – е било взето след разследване, показало, че информацията не е достоверна, заяви групата.

Авторът на статията в „Ню Йоркър“ признава, че не е успял да потвърди дали Тръмп наистина е имал връзка със служителката си, нито дали е баща на детето. Списанието обаче заяви, позовавайки се на анонимни източници от групата, че „Америкън медия инкорпорейтид“ често купува правата върху показания на очевидци, с цел да не ги публикува.

„Ню Йоркър“ добавя, че Дейвид Пекър, главен изпълнителен директор на „Америкън медия инкорпорейтид“, на няколко пъти е прикривал по подобен начин Доналд Тръмп, с когото е близък.

Източник: Дарик

Comments are closed.