САЩ се готвят да закупят стари руски вертолети, за да се учат как да ги свалят

Вертолет Ми-24

 

 

САЩ се готвят да закупят стари руски вертолети, за да се учат да ги свалят, предава „Правда.ru“, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Командването по подготовка на ученията на тактическата група на сухопътните сили и морската пехота е поискало закупуването на два руски бойни хеликоптера – Ми-24 или Ми-17 на старо за учение на полигона в град Юма в Аризона“ се казва в материал на седмичното издание Marine Corpse Times.

Идеята е руските вертолети да бъдат задействани като сила на агресора, противопоставяща се на силите, осъществяващи настъпателни и отбранителни операции. Още по-добре би било, ако военните получат и самолет, способен да осъществи въздушна атака срещу приятелските сили и да събира информация за тези сили.

Това не е нито първата нито последната история с „руска техника за бойни тренировки срещу Русия“, подчертава изданието.

Според различни медии Украйна вече е продавала на САЩ стари руски самолети. С тях Военновъздушните сили на САЩ са отработвали възможни въздушни двубои.

Освен това ВВС на САЩ са взели решение да пребоядисат няколко свои самолета в цветовете на „агресора“, за да могат техните пилоти да свикнат да се целят по „вражеската разцветка“.

 

Comments are closed.