Руските военни опровергаха слуховете, че грешка на втория пилот е довела до трагедията на Ту-154

 

 

Руското Министерство на отбраната опроверга публикацията на интернет изданието LifeNews относно причините за катастрофата на военния самолет Ту-154, съобщава БГНЕС.

В изданието и в други медии се появи материал, в който се твърди, че „е разкрита загадката за катастрофата на ТУ-154“. Като причина са посочени претоварване на самолета и грешка на втория пилот, объркал лостове за управлението на шасито и на закрилките.

„Всички публикувани от LifeNews слухове за уж установени причини за катастрофата на Ту-154 в Сочи са абсолютна глупост и измислица на изданието“, заяви говорителят на ведомството ген. Игор Конашенков.

„Смятаме за недопустимо и аморално да се опитваме като LifeNews голословно да обвиняваме някого и да измисляме някакви „изводи“ до приключване на разследването“, изтъкна още Конашенков.

По-рано министърът на транспорта Максим Соколов помоли медиите да се въздържат от публикации на непроверени сведения за падането на Ту-154 до огласяването на официалните изводи на комисията. Самолет падна в Черно море на 25 декември само минути след излитането от Сочи за Сирия. Всичките 92 души на борда загинаха.

Comments are closed.