Руските ВКС унищожили в Сирия над 2350 терористи за 10 дни

 

 

Джихадистите от „Ислямска държава“ и Фронта „Ан Нусра“ в Сирия понесоха огромни загуби в последните дни. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщават руските медии. Данните сочат, че само за последните 10 дни Въздушно-космическите сили на Русия са ликвидирали над 2000 ислямисти.

В източната част на провинция Дейр ез-Зор сирийските военни при поддръжката на руските ВКС завършват обкръжаването на голяма групировка на ИД с численост от над 1500 души, която нахлула от Ирак, предаде rg.ru изявление на официалния представител на руското МО Игор Конашенков.

Според неговите думи, екстремистите понесли най-сериозните си загуби за последните няколко месеца.

„В резултат на точните ракетно-авиационни удари на руските ВКС от 19 до 29 септември потвърдените загуби на перористите възлизат на 2359 убити и 2700 ранени“ – отбелязал Конашенков. Сред тях са 16 полеви командири от различни равнища.

„Продължаващите през последната седмица опити за настъпление на двете терористични групировки в западните и източните части на Сирия претърпяха пълен провал. Координираните по време и направления удари за излизане от обкръжение на ислямистите срещу позиции на сирийската армия в провинциите Идлиб и Дейр ез-Зор бяха успешно неутрализирани с подкрепата на руските ВКС, а атакуващите терористи бяха унищожени“, заяви Конашенков.

Той отбеляза, че на боевия потенциал на терористите е нанесен огромен удар благодарение на ефективните действия на руската бойна авиация.

Ген. Конашенков уточни, че за успешните наземни действия на сирийската армия е помогнала и въоръжената подкрепа на въоръжените групировки, които са се присъединили към процеса на помирение в провинциите Хомс, Алепо, Хама и Ел-Кунейтра.

 

Comments are closed.