Румен Радев литна на “Рафал“ в небето над Франция (СНИМКИ + ВИДЕО)

 

 

Президентът Румен Радев започна своя полет с изтребителя „Рафал“. Полетът ще продължи около час и половина и е част от работната му визита във Франция.

На връх Никулден президентът Румен Радев пилотира „Рафал“ – един от най-добрите съвременни многоцелеви изтребители, който е на въоръжение на френските ВВС.

Полетът е подарък от президента на Франция Еманюел Макрон, по чиято покана българският държавен глава е на тридневно работно посещение, което приключва днес

„За мен това е сериозен подарък от президента Макрон, той ми го предложи, а на такова предложение няма как да се откаже“, разказа с усмивка Радев в Париж.

На летището президентът бе изпратен от съпругата си Десислава Радева, от посланика ни във Франция, от съветници на държавния глава.

Изпитанието е сериозно, защото това няма да е полет за шоу – в небето на Франция българският държавен глава ще прави истински „прихвати“, ще демонстрира уменията си във „въздушни боеве“. Ще бъде включен официално в графика на ВВС на Франция. Полетът на Радев на френския суперизтребител „Рафал“ ще трае близо час и половина, по време на който френската държава поема отговорност за живота на българския президент

Самолетът „Рафал“ е двуместен. В едната кабина на изтребителя ще бъде Радев, в другата – французин. Управлението на машината е абсолютно еднакво и в двете кабини. „Няма как държавата да те пусне в чужд самолет да изпълниш полет сам“, поясни за Епицентър.бг президентът преди да отпътува за Франция.

И за Румен Радев полетът е огромна отговорност, въпрос на професионална чест и разбира се, държавнически акт.

„Рафал“ е многоцелеви изтребител, направен без американско участие, от последното поколение на френския самолетостроителен концерн“Дасо“. Развива максимална скорост от 1912 км/ч, с далечина на полета 2000 км.

Седмица преди да отлети за Франция Румен Радев мина на авиолекарска комисия във ВМА и показа изумителни показатели – кръвно 120/80, пулс 47 – по време на пълно функционално изследване. Лекарската комисия е сравнила сегашните му данни с последното изследване, което е правил през 2012 година и се оказало, че днешните показатели на Румен Радев са по-добри от тези преди пет години. „Спортувам. Не играя футбол. Имам си мои методи, които с годините съм развил, така че с по-малко време да има по-голям ефект“, поясни президентът „тайната“ на перфектната си форма.

Изпълнение на полет на изтребител Рафал.

Posted by Румен Радев on Wednesday, December 6, 2017

 

 

Източник:епицентър.бг

 

 

Comments are closed.