Роджър Уотърс от “Пинк Флойд“ нахока „Белите каски“ за фалшивата химическа атака в Сирия (ВИДЕО)

 

 

Един от основателите и лидер на легендарната група Pink Floyd Роджър Уотърс по време на концерт в Барселона направи пауза и дръпна кратка антивоенна реч, в която осъди ударите на САЩ, Великобритания и Франция по Сирия.

Музикантът обвини „Белите каски“ в пропаганда в полза на джихадисти и терористи и нарече фейкова химическата атака, която стана повод за бомбардировките срещу Сирия, предадоха осведомителните агенции.

“Вярвам, че организацията, която претендира да представлява и която подкрепя, т.нар. „Бели каски“, са фалшива организация, която създава пропаганда за джихадистите и терористите. Това е моето мнение“, заявява Уотърс по време на концерта.

Кадрите бяха публикувани в YouTube от профил, озаглавен „Долу ръцете от Сирия“ и бързо бяха широко разпространени, а медии като Jerusalem Post и The New Arab обвиняват един от основателите на легендарната британска група, че „преповтаря руска пропаганда“. Уотърс е известен с подкрепата за Палестина и призивите към свои колеги музиканти за бойкот на Израел.

Пред зрителите в Барселона музикантът добавя, че вслушването в пропагандата на „Белите каски“ означава, че „ще бъдем насърчени да насърчаваме своите правителства да хвърлят бомби в Сирия“.

„Това би било монументално голяма грешка. Онова, което като човешки същества трябва да направим, е да убедим своите правителства, че не трябва да пускат бомби над хората и със сигурност това не трябва да се случва, преди да сме направили всички необходими разследвания, така че да имаме ясна представа какво се случва“, добавя Роджър Уотърс.

Той подчертава още, че „живеем в свят, където пропагандата се оказва много по-важна от действителността, която се случва на някои места по света“.

Обвиненията на Роджър Уотърс идват ден след въздушните атаки от страна на САЩ, Франция и Великобритания по обекти в Сирия, които бяха представени като отговор срещу предполагаемата химическа атака в Дума.

„Ако искаме някакво бъдеще за тази крехка планета, можем да го създадем като се протегнем едни към други, през всички стени и национални граници, етноси, религии и националности, за да увеличим способността си да си съчувстваме. Да действаме заедно с името на нашите деца, внуци и бъдещи поколения и да запазим нашия свят“, завършва речта си Роджър Уотърс.

Думите на музиканта предизвикаха одобрителни възгласи и аплодисменти в залата.

 

 

Comments are closed.