Рапърът Кание Уест сътвори нов скандал, обяви 400-годишното робство на черните в САЩ за “избор“

 

 

Известният американски рапър Кание Уест предизвика нов скандал, преди последният да успее да стихне, намеквайки, че робството в САЩ може да е било „избор„.

„Когато слушате за робство в продължение на 400 години, цели 400 години, това звучи като избор„, коментира Уест пред TMZ, след като му били зададени въпроси за неговите публикации и снимки в подкрепа на американския президент Доналд Тръмп, които предизвикаха скандал през миналата седмица.

„Смятате ли, че мисля свободно и се чувствам свободно“, запитал Уест служителите на TMZ в редакцията.

„Всъщност не смятам, че ти мислиш нещо„, отвърнал Ван Латан от TMZ на Уест, както мнозина други го направиха в следващите часове.

Латан коментирал, че докато Уест живее живот на елитен артист, „останалите от нас в обществото трябва да се справят с тези заплахи в живота ни. Трябва да се справяме с маргинализацията, която идва от 400-годишното робство, което ти каза, че за нашите хора е било нашият избор“.

Симон Д. Сандърс, политически коментатор и сътрудник на CNN, поведе хора срещу Уест в „Туитър“.

Кание е опасна карикатура на „свободномислещ“ черен човек в Америка„, написа Сандърс, допълвайки: „Честно казано, отвратен съм и ми идва в повече. Също така (не мога да повярвам, че трябва да го кажа): робството е било всичко друго, но не и избор.“

Робството не е било избор„, подчерта от своя страна Ръс Бенгтсън, като добави: „Но ако слушаме Кание, е било.“

Уест е заявил също така пред TMZ, че е станал зависим от опиоидите, които са му предписали лекарите след липосукцията (пластична операция за премахване на натрупани мазнини по различни части на тялото), която му е била направена през 2016 г. По думите на рапъра, болкоуспокояващите са го довели до „срив“.

Уест също така отново изразил любовта си към Тръмп, която по-рано американският президент приветства в „Туитър“ с одобрителни коментари.

Просто обичам Тръмп„, изтъкнал рапърът, добавяйки, че повечето хора в областта на хип-хопа са били съгласни с него преди Тръмп да стане президент. „Тръмп е един от любимите хора в рапа.“

 

 

Източник:news.bg

 

Comments are closed.