Разследват кой е сложил камера в училищна тоалетна в Стара Загора

 

 

Открита камера в ученическа тоалетна пети ден тревожи ученици и родители. Полицията разследва случая, но никой не знае кой е поставил устройството.

Според мен става въпрос за неуспешен опит някой да се направи на реалити режисьор. Най-вероятно информацията няма да се използва за порно индустрията, каквито са опасенията, тъй като записът вероятно не е с добро качество“, коментира в ефира на Нова телевизия психологът Младен Владимиров.

Родители на ученици алармираха медиите за скрита камера в дамската тоалетна на Природо-математическата гимназия в Стара Загора. Подаден е сигнал и до МВР. Полицията вече разследва случая.

Момиче открило камерата случайно през изминалата седмица. Устройството е било скрито в закачалката на вратата. Директорката на училището била в годишен отпуск и до петък учениците не могли да се свържат с нея.

Децата се уплашили, че случаят може да бъде прикрит, за да се запази доброто име и реноме на гимназията. Тогава се свързали с общинския съветник Янко Янков.

Две от ученичките в училище донесоха това устройство. Те не знаеха какво е, но тъй като е пресвяткало, смятаха, че е записващо устройство. Аз видях съвсем малка част от записа, колкото да видя дали има наистина запис или не“, каза пред БНТ директорката на училището Николина Куличева.

По нейните думи става ясно, че камерата не е записвала в реално вре. Устройството е ползвало карта памет, на която се записвали видео файловете.

След като е открита камерата, полицията претърсва цялата гимназия. Други записващи устройства не са намерени.

Майката на ученик в гимназията – Ваня Енева, заяви, че децата се чувстват много притеснени, а родителите се колебаят какви мерки да предприемат.

С учениците от ПМГ ще работи психолог, информира още обществената медия.

Законът предвижда за тайно поставяне на записващи устройства наказание от 1 до 6 години затвор. Тъй като има възможност извършителят да се окаже непълнолетен, то тогава го грози редуцирано наказание до 1 година затвор, като присъдата може да бъде условна.

 

Comments are closed.