Разбра се коя е зверски убитата млада българка в полския град Слубице

 

 

Българката, убита на 19 април по особено жесток начин в полския град Слубице, който се намира на река Одра до границата с Германия, е на 25-годишната Павлета Живкова от Добрич. Това съобщи в. „Монитор”.

Тялото на младата жена бе докарано в родния й град, където бе погребана. Както съобщиха полските медии, по трупа имало следи от удари с нож. Жената била наръгана 16 пъти с нож. Гръклянът й бил прерязан. Убийството било извършено по светло – между 17:30 и 18:30 ч. местно време.

Полската полиция издирва свидетели на престъплението, които по това време се намирали на мястото. Освен това са прегледани и записите от охранителни камери в района.

Според полските медии, българката проституирала в пограничното градче, където се обслужват най-вече шофьорите на тежкотоварните камиони, които тук преминават границата. Жриците на любовта са предимно от Полша, България и Румъния. Повечето шофьори на камиони са източноевропейци.

Тялото на Павлета било открито от нейния партньор, за когото се предполага, че може да е и неин сутеньор. По непотвърдена информация полските власти вече са наясно кой е убиецът на българката. Не се изключва и възможността съвсем скоро да бъдат разпитани нейните близки в България.

Павлета има момиченце на година и два месеца, за което се грижат родителите й в Добрич.

Comments are closed.