Радев за антициганските протести: Гневът на хората е справедлив!

 

 

Президентът Румен Радев призова да не се политизират и използват от политиците протестите на българи срещу роми в Асеновград, Смолян и Бяла, които последваха след инциденти с насилие и побой, съобщава Канал 3.

„Мисля, че гневът на хората е справедлив. Но той не трябва да се използва в никакъв случай за политически цели, защото той лесно може да доведе до етническо напрежение, което е изключително опасно“, отговори на въпрос президентът.

Той пак наблегна на краткосрочните, спешни и незабавни  мерки, които трябва да се предприемат, за да се овладее напрежението между двете групи български граждани.

„Органите на реда трябва да овладеят положението и да не се допускат следващи провокации“, препоръча още Радев. Той натърти, че няма да решим проблема с писане на поредната стратегия.

„Дългосрочните мерки ги знаем и те вече не са с писане на безкрайни стратегии за интеграция, а с реални действия по отношение на социално включване, образование, изобщо на ефективни социални политики“, коментира президентът.

Comments are closed.