Първан Симеонов: БСП ще спечели повече, ако остави ГЕРБ “да се пържат в собствен сос“

 

 

Действията на БСП срещу управляващите вече не са интересни. Понякога си мисля, че ще спечелят много повече, ако спрат да се появяват и оставят ГЕРБ да се „пържи в собствен сос“, да ползва негатива от собствените си гафове. Социалистите толкова упорито блъскат правителството, че не му дават да падне. Това каза в студиото на „България сутрин“ по тв Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

По думите му червените са прекалено активни и по този начин дават възможност на управляващите да обяснят всеки свой гаф с оправданието, че това е работа на опозицията.

Управлението на Борисов не е стратегическо, то е ден за ден. Това подтиква към озъртане за нови лица, смята Първан Симеонов.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира още, че докато БСП се движи в една „предвидима величина“, президентът Румен Радев се опитва да бъде острие на цялата опозиция.

„Играта на държавния глава е опасна. От една страна той е избран, за да бъде коректив, а от друга – за да обединява. Социалистите съвсем логично пък се опитват да се „пакетират“ с него, тъй като е много висока рейтингова фигура. По този начин обаче му правят мечешка услуга, защото го карат да изглежда партиец“, подчерта Първан Симеонов.

Той посочи, че управляващите безспорно виждат конкурент в лицето на президента и затова се опитват да рушат неговия рейтинг.

 

Comments are closed.