Пълен обрат! Борисов върна на работа Бисер Петков (видео)

 

 

Социалният министър Бисер Петков остава. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди да отлети от Измир за Израел. Той е говорил с министъра в оставка по телефона днес сутринта.

Премиерът мотивира решението си с факта, че протестиращите майки на деца с увреждания са заявили, че имат добър диалог с него и са постигнали съгласие.

Премиерът отбеляза, че вчера министър Петков му е казал, че за да бъдат изпълнени исканията на протестиращите, са необходими 300 млн. лева.

„Една госпожа по Нова тв говори сутринта и се смееше и не знаеше какво казва“, каза още тя. „Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер“, допълни той.

„Не мога да разбера, аз видях тази жена – едната по БНТ каза „не знам защо сменят министъра, след като няма да има от утре палаткови лагери“. Чудесно! Министърът остава. Връщаме една стъпка назад, възложил съм му днес да ги събере всичките, действително ли става въпрос за повече пари“, каза още Борисов.

„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер – не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни“, добави още премиерът.

„Ето оставям един комуникационен канал, ако може да се постигне съгласие – прекрасно. Ето сега продължете да работите и решете въпроса. Вчера го попитах как ще се справи със ситуацията, а той ми каза, че трябват 300 милиона. Госпожа Манолова каза, че не трябват повече пари“, заяви премиерът.

„Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов.

„Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът.

„Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”, допълни Борисов.

„Искат го – ето, да свършат необходимата работа. Всички сме добронамерени да се реши въпросът и всички да са доволни“, категоричен бе Борисов.

Бисер Петков остава социален министър. Щом родителите на децата с увреждания се разбират с него и му имат доверие, разчитам да продължат работата си и да разрешат проблема.

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, June 12, 2018

 

Comments are closed.