Путин: Русия не очаква извинения, а тържество на здравия разум по делото “Скрипал“ (Видео)

Кадър: ТАСС

 

 

Русия не очаква извинения, а тържество на здравия разум по делото „Скрипал“. Това заяви президентът на РФ Владимир Путин, отговаряйки на въпроси след тристанната среща на върха в Анкара с държавните глави на Турция и Иран Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рохани, предаде ТАСС.

„Ние не очакваме нищо“, отговори той на въпрос очаква ли Русия официални извинения от страна на Великобритания, която не намери доказателства за участието на Москва в инцидента в Солсбъри.

„Ние очакваме, че здравият разум в крайна сметка ще възтържествува и на международните отношения повече няма да бъдат нанасяни такива поражения, каквито наблюдаваме в последно време. Това се отнася не само до делото за покушението срещу Скрипал, но и до всички други аспекти на международните отношения“, добави руският президент.

Държавният глава на Русия призова всички страни „да действат в рамките на разумното, основавайки се на нормите на международното право“. Тогава „обстановката в света ще стане по-стабилна и прогнозируема“, коментира Владимир Путин.

 

Comments are closed.