Путин обяви пълен разгром на Ислямска държава и на двата бряга на река Ефрат в Сирия

 

Руският президент Владимир Путин съобщи, че групировката „Ислямска държава“ е разгромена напълно и на двата бряга на река Ефрат в Сирия. „Преди два часа министърът на отбраната (Сергей Шойгу) докладва, че операциите на източния и на западния бряг на Ефрат са завършили с пълен разгром на терористите“, каза пред журналисти държавният глава.

„Разбира се, на места все още може да има отделни огнища на съпротива, но като цяло бойната работа на този етап и на тази територия приключи. Приключи, повтарям, с победа и пълен разгром на терористите“, подчерта Путин.

Президентът заяви, че оттук нататък участници в урегулирането на ситуацията в Сирия, сирийското правителство, страните в района и ООН, трябва заедно да преминат към следващия етап. Това ще рече политически процес, начало на политическия процес, създаване и провеждане – както се договорихме на тристранната среща в Сочи президентите на Русия, Иран и Турция – на Конгрес на народите на Сирия, каза Путин.

След това, според него, трябва да се пристъпи към изработването на нова конституция, а после – в зависимост от развитието на процеса – и към избори за президент и парламент.

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.