Путин и Ердоган се срещнаха в Сочи

 

 

Президентите на Русия и Турция разговаряха в руския черноморски курорт Сочи, като са обсъдили регионални въпроси, включително кризата в Сирия, съобщават руските медии.

Говорейки в началото на срещата, руският държавен глава Владимир Путин заяви, че отношенията между Русия и Турция „могат да се разглеждат като почти напълно възстановени„, докато турският президент Реджеп Тайип Ердоган е посочил, че двустранните отношения се развиват „всяка една минута„.

Путин е отбелязал, че търговският оборот между двете страни е нараснал с една трета по време на първите осем месеца на настоящата година след спад през 2016 г. Той добави, че Русия и Турция си сътрудничат по редица регионални и международни въпроси, включително уреждането на сирийската криза.

Путин също така благодарил на Ердоган и отбелязал, че двете страни продължават срещите на високо равнище, изразявайки увереността, че сегашната среща ще бъде успешна.

Отношенията между двете страни претърпяха редица сътресения през последните години, след като през 2015 г. Турция свали руски самолет на турско-сирийската граница.

През 2016 г. Ердоган се извини за инцидента. Тогава Русия започна да вдига ограниченията и започна процесът на нормализиране на търговските и икономическите отношения.

 

 

Източник:БГНЕС

 

Comments are closed.