Путин в изявление за ударите над Сирия: “Ислямска държава“ обяви Русия за свой враг

20150930.uvciydtesv

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че групировката „Ислямска държава“ отдавна е обявила Русия за свой враг, съобщава ТАСС.

Русия е убедена, че борбата срещу тероризма трябва да се провежда в строго съответствие с международното право, а именно според резолюцията на ООН или по искане на официалното правителство, каза още президентът по време на среща с членове на правителството.

„На първо място, ние ще подкрепим сирийската армия в законната й борба с терористични групи, и второ, подкрепата ще се извършва от въздуха, без участие в наземни операции”, каза Путин. Той добави, че руските въоръжени сили ще бъдат използвани в Сирия само когато правителствената армия извършва настъпателни маневри в региона.

Той също така отбеляза, че всички страни са информирани за хода на действията на Руската федерация в Сирия. По думите на Путин Русия ще подкрепя сирийската армия от въздуха, без наземна операция.

По-рано Съветът на федерацията единодушно подкрепиха използването на руските въоръжени сили зад граница.  Чуждестранните медии, сред които Си Ен Ен, пък съобщиха, че ВВС на Русия са нанесли първи удари по позиции на ИД недалеч от град Хомс.

 

 

 

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.