Прокуратурата проверява “Мис България“

Организаторката на конкурса Ирина Папазова.

 

 

Изборът на Мис България беше абсолютно честен. Изборът беше много на кантар – борбата между пет момичета беше много оспорвана и всяко от тях можеше да спечели. Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ организаторът на конкурса Ирина Папазова по повод победата на Тамара Георгиева, която предизвика скандал в обществото.

Папазова обясни, че тази година за първи път журито се е състояло от 24 души – повече от обикновено. Това са много различни хора – специалисти, рекламодатели, популярни личности. Тази ситуация обаче постави много спорни моменти. Взех си поуки и повече толкова голямо жури няма да има, подчерта тя. Тя уточни, че тази година е приета система, при която се гласува за първо, второ и трето място и се дават определен брой точки. След гласуването се оказа, че Тамара и още едно момиче – Йовита, са с равен брой точки – 70. В случая използвах правото си на двоен глас за Тамара, което носи 20 точки, заяви организаторката на конкурса „Мис България“. Тя призна, че нейният глас е бил решителен за избора на Тамара. Моите аргументи за гласуването на първо място бяха годините – не може Мис България да е на 18 години. По принцип винаги се гледа да се избере малко по-голямо момиче. Другият плюс на Тамара са езиците, образованието, което има, а също така и перфектната й фигура, коментира Ирина Пазова. Тя е категорична, че не е получавала парични стимули за първото място на Тамара.

Фирмата, чрез която организирам конкурса, е частна. Ако реша, утре и Вас мога да ви направя Мис България, обърна се Папазова към водещия Светослав Иванов. Мисля, че времето ще покаже, че Тамара е един удачен избор, заяви тя.

Организаторката на конкурса „Мис България“ каза още, че не се притеснява от проверка на прокуратурата. От там са изискали копие от всички документи, изготвени във връзка с провеждането на конкурса.

 

Comments are closed.