Прокуратурата: Пелов беше с променена външност, имаше брада, дори брат му не го позна

 

 

„Имахме оперативна информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград, каза по време на извънредния брифинг на прокуратурата Георги Григоров, директор на ОДМВР-Ботевград. По думите му, за беглеца са получавани по „10-15“ сигнала на ден, всеки от тях е проверяван щателно, но това не довело до резултат. Една от причините е, че Пелов бил с променена външност: „Имаше брада, която досега не е носил, беше с със суичър с качулка, шапка, външно изглеждаше съвсем различно“, обясни Григоров.

„Във връзка със снощния инцидент в Благоевград предоставяме следната информация. Към настоящия момент след извършен оглед е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опита за убийство на Марио Панчев.

Разпитани са 7 свидетеля и е назначена експертиза. При огледа са намерени 3 пистолета, от които един в чантичка на кръста на Пелов.

Това стана ясно на извънредния брифинг на прокуратурата и полицията.

„Категорично починалият е Владимир Пелов, което е доказано с експертиза. Намерени са 7 гилзи. Разпитани са свидетели, близки на починалия, също така и лица, които са откарали пострадалия да болничното заведение в Ботевград“, уточниха от обвинението.

Стана ясно още, че Владимир Пелов е с 3 наранявания – едното в лицето под мустака, а другите 2 в десния крак.

„Имаме данни за 2 наранявания на Панчев. В момента състоянието му не позволява да бъдат направени следствени действия. Има хора на място, но лекарите не позволяват да бъде разпитрани. Имаме информация, че около 1 месец Пелов е на територията на Ботевград. Всеки сигнал е проверяван. Пелов беше с променена външност. Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суичер и качулка и над качулката шапка. Неуредени финансови взаимоотношения между двамата – това е основната версия, по която работят разследващите. По първоначални данни двамата са били приятели в миналото и са имали общ бизнес. Версията, че е замесена жена, не се изключва, но не е първоизточник, уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Той бе с променена външност. Беше си пуснал брада, носеше шапка и суитчер. Интересно бе, че имаше обувки за преход. Това показва, че той категорично не е живеел някъде в града“, поясни Младен Маринов. „Пелов беше изключително опасен престъпник, който знае как да се укрива и как да се придвижва“, каза още главсекът на МВР.

„Пелов намира Марио, с който е искал да си разчисти сметките. Той го е търсил. Избрал е удобно място в центъра, което е и достатъчно укрито. Издебнал е жертвата и е действал. Но явно и Марио в бил готов“, поясни пък Терзийски. Междувременно се разбра и че Пелов е бил в такова състояние, че брат му дори не е успял да разпознае трупа му.

 

Comments are closed.