Производители на дини молят Борисов за помощ, докато трудът им гние под слънцето (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимки Факти.бг

 

Производители на дини искат помощ от премиера, за да реализират своята продукция. Земеделците се оплакват, че са оставени на произвола на съдбата и рекета на търговците. Стотици производители на най – известната диня от Любимец са блокирани със своята стоката на тържището в града, пише Факти бг.

Там има около 300 тона дини, но търговците не купуват. Цената на вкусния плод вече е паднала на девет стотинки за килограм. В същото време навсякъде по магазините цената не е паднала и варира около четиридесет стотинки на килограм.

Обикновените хора и производители се чудят къде е държавата и защо ги е изоставила в такива моменти, от които зависи съществуването на тях и семействата им. Дали умишлено се сваля цената и никой не купува от търговците, за да може тя да пада още.

Този казус трябва да бъде проверен от държавата, защото фермерите си плащат данъците. Въпрос на дни е ситуацията да ескалира и земеделците да блокират магистралата, ако не се вземат спешни мерки срещу този рекет.

Лесно може да се види колко дини „минават“ само за ден в хотелите на курортите Слънчев бряг и Несебър.

Защо обикновените хора са оставени на произвола, защо. Г-н премиер, Бойко, намеси се и помогни на хората, защити правата им и помогни да оцелеят. Ти си им последната надежда!!! Това зоват фермери от Любимец.

Ясно е, че цената може да се влияе и от внос на дини от Турция и Македония, но то може да бъде проверено само от държавата, къде и какво влиза. Ако правителството не вземе спешни мерки , то до дни и бостанджиите могат да излязат на протест.

Иначе в големите чужди вериги от супермаркети се предлагат гръцки дини.

Comments are closed.