Пленум на БСП дава старт на RED. tv, Нинова се опълчва отново на ПЕС за Истанбулската конвенция

 

 

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание днес от 11.00 ч. в централата на партията на ул. „Позитано“ 20, съобщиха от партията. Пленумът е закрит за медии. 

 Първа точка от дневния ред е докладът на лидера Корнелия Нинова за актуалната политическа обстановка в страната и задачите пред БСП.

Пред Пленума ще бъдат представени и докладите за модернизацията и развитието на Българската армия и въоръжените сили на страната и за концепцията за телевизия на БСП.

Националният съвет на БСП ще се занимае и с Правилника за провеждане на общопартийни референдуми и допитвания, както и с Правилника за избор на партийни органи и на участници в различни форми на работа в БСП и с други организационни въпроси.

Социалистите ще обсъждат старта на телевизията си, идеята за която е от повече от година. Целта е медията да стартира през октомври. 

Сумата, предвидена за партийната телевизия, е 2 млн. лева, а целта – да стартира през октомври, месеци преди евроизбори 2019 и година преди редовния местен вот. Концепцията за БСП-тв бе  възложена на партийните съвети по медии и култура, както и на Изпълнителното бюро.

Телевизията няма да бъде чисто партийна, а политематична обществена телевизия, за да се привлекат зрители и извън партийното ядро.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща партийна тв в предизборната си програма.

Засега екипът се е спрял на името  RED.tv – “червен” на английски и “ред” на български. 

Публицистика, репортажи и дискусии за проблеми и скандали по места, предавания за култура и история, предвижда концепцията за телевизията на БСП.

От партията още не са внесли документи в СЕМ, за да получат лиценз.

На пленума ще стане дума и за Истанбулската конвенция и позицията на ръководството на БСП по документа.

„Ние държим на семейните ценности и децата си. Не ни натрапвайте Истанбулската конвенция и гей браковете. Ще има обратен ефект“, заяви вчера  Корнелия Нинова пред Дарик радио. Тя съобщи, че заради тази своя позиция  „БСП има проблем с ПЕС, чиито представители преди две седмици наново са предупредили, че БСП греши като не подкрепя ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Нинова подчерта, че  няма да се съгласи за Конвенцията, какъвто и натиск да се оказва върху нея, защото „спасяваме българското християнско семейство, традиции и българските деца“. Тя каза, чеочаква много удари срещу себе си лично заради тази позиция като добави, че има моменти, в които трябва да вземеш позиция, докато останалите политически лидери са се „скатали“.

 

Comments are closed.