Панталони за дъжд предпазват дрехите

1478516602-pann
Колоезденeто до работа е добре за здравето и планетата, но неочакван дъжд може да направи пристигането неприятно. Екип от Дания създаде водоустойчиви панталони за колоездачи, които използват уникална система за закопчаване, която позволява по-бързото им обуване и събуване със 77.5%, за да бъдем точни, съобщава „Монитор”.

От външната си страна панталонът, наречен Legs Jacket, изглежда като всички други панталони за дъжд. Предлагат се две различни версии на панталоните, едната е изработена от обикновен водоустойчив материал, а другата от Sympatex.

От компанията Vear, разработила панталоните, казват, че вариантът от непромокаем плат е подходящ за колоездене и туризъм, а по-скъпият от Sympatex е подходящ за спортове като каране на ски и сноуборд.

Legs Jacket се разделят с ципове, спускащи се до долу от двете страни. Някои панталони за дъжд имат ципове до средата на крачолите или три-четвърти, за да е по-лесно обличането им с обувките, но дизайнът на Vear позволява панталоните да се обличат без навеждане или събуване на обувките.

Ластикът на кръста се закопчава с велкро, което лесно може да бъде откопчано, когато е време панталоните да се свалят. Освен че това помага за 77.5% по-бързото обличане на панталоните, дизайнът им позволява лесно да се сгънат в компактна чантичка.

Всички шевове на панталоните са лепени и подсилени в ключови области, като коленете и чатала. Циповете са YKK и според компанията всички джобове са напълно водоустойчиви, така че телефонът и портфейлът няма да бъдат намокрени на път за работа.

 

Comments are closed.