Палестина: Решението на Тръмп е обявяване на война срещу 1,5 млрд. мюсюлмани

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обявява война, ако признае Йерусалим за столица на Израел. Това заяви главният представител на Палестина във Великобритания в интервю за БиБиСи, цитирано от Ройтерс.

Ако той възнамерява да обяви Йерусалим за столица на Израел, това би означавало край на решението за две държави, предупреди Манюел Хасасиан.

Той обявява война в Близкия изток, той обявява война срещу 1,5 милиарда мюсюлмани и стотици милиони християни, които няма да допуснат свещените храмове да бъдат под пълната хегемония на Израел„, добави дипломатът.

По-рано Великобритания, Франция и Германия изразиха тревогата си след разпространената информация, че днес Доналд Тръмп ще обяви Йерусалим за столица на Израел.

В същото време два водещи ливански вестника атакуваха Тръмп. „Ан Нахар“ сравни американския президент с бившия външен министър на Великобритания Артър Балфур, който преди 100 г. обеща Палестина да се превърне в национален дом на евреите, известно като Балфурската декларация.

Вестникът излезе със заглавие: „Тръмп, Балфур на столетието, даде Йерусалим на Израел“.

Англоезичният вестник „Дейли стар“ публикува снимка със Стария град на Йерусалим и написа: „Без да се обиждате Господин Президент, Йерусалим е столица на ПАЛЕСТИНА„.

 

 

Източник:news.bg

 

Comments are closed.