Освободиха сина на избягалия от затвора Владимир Пелов

Снимка: Канал 3

 

 

Владимир Стефанов, син на избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, е бил освободен от ареста, предаде bTV.

Младежът беше задържан вчера с мотив, че не сътрудничи на разследването. 20-годишният Владимир Стефанов беше задържан в Ботевград и по-късно преместен в София.

Полицията проверяваше съпричастността му към бягството. В полицията има няколко сигнала за издирваните лица. Всичките са проверени и нито един от тях не е довел до следа.

От полицията призоваха гражданите да не се опитват сами да спрат затворниците и веднага да се обърнат към органите на МВР, ако имат съмнения, че са ги видели.

По-рано министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че МВР разпитва задържания син на избягалия затворник Владимир Пелов, но той не помагал много. Той бе заподозрян, че е помагал на баща си.

Разпитваме сина на един от избягалите затворници, засега не помага много, коментира пред журналисти в парламента вътрешният министър.

Радев разкри още, че гражданите са се отзовали на апела на МВР да помагат за хващането на бегълците. Над 100 сигнала имало регистрирани до момента, като се допуска, че около 30 от тях са достоверни, каза още Радев. Проверява се обаче всеки сигнал. Радев отново призова гражданите да звънят на тел. 112 или в най-близкото районно полицейско управление.

Той похвали полицията, че е реагирала много бързо, светкавично било осъществено заграждането и дори МВР очаквало да спипа бегълците от затвора още на територията на столицата. Министърът отново напомни: „Много са опасни“. Днес вътрешният министър не бе особено словоохотлив с извинението, че не може да разкрива повече подробности, за да не попречи на разследването.

 

Comments are closed.