Орбан настоя ЕС да се откаже от кошмарите за Съединени европейски щати

 

Европейският съюз трябва да се откаже от „измамните кошмари“ за Съединени европейски щати. За това настоя премиерът на Унгария Виктор Орбан, обещавайки да защити християнските ценности на страната си и да се бори срещу квотите за заселване на мигранти на Брюксел, съобщава „Ройтерс“.

Орбан, който е отявлен националист и борец срещу имиграцията, спечели трети пореден 4-годишен мандат през миналия месец и вече е най-дългогодишният премиер в посткомунистическата история на Унгария.

Неговата популистка реторика и категорична критика към политиките на Европейския съюз поставиха Орбан в конфликт с по-старите, западни страни членки на Общността, но му спечелиха убедителна победа у дома, след като неговата националистическа линия се оказа добре приета от избирателите.

В първата си реч в новия парламент, който днес формално го избра за министър-председател, Орбан заяви, че новото му правителство ще построи „християндемокрация„.

Той обеща да стимулира растежа и конкурентоспособността и да обърне отрицателните тенденции в демографията. „Ще се противопоставим на задължителните квоти за заселване на мигранти… и ще се борим за защита на границите„, зарече се той.

„ЕС трябва да се откаже от измамните кошмари за Съединени европейски щати; ЕС трябва да се завърне в реалността. Като първа стъпка трябва да промени мисленето си за миграцията„, настоя унгарският премиер.

Орбан също така заяви, че епохата на либералната демокрация е приключила.

„Заменихме провалилата се либерална демокрация с християндемокрацияот 21 век, която гарантира свободата и сигурността на хората“, коментира силният човек в Унгария пред парламента. Той е на власт от 2010 г.

„Тя подкрепя традиционния семеен модел на един мъж и една жена, потиска антисемитизма и дава шанс за растеж“, допълни той.

 

 

Източник:БГНЕС

 

Comments are closed.