Николина Ангелкова се срещна с краля на Испания

Снимка: Фейсбук

„Имах честта да се срещна с краля на Испания S.M. El Rey Felipe VI в рамките на официалното откриване на Международното туристическо изложение FITUR. Разговаряхме за устойчивото развитие на туризма. Също така запознах испанския крал и с приоритетите на България по време на председателството на Съвета на ЕС“.

Това написа на страницата си във „Фейсбук“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

В рамките на едно от най-големите туристически изложения FITUR на работна среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили министър Ангелкова обсъди още възможностите за сътрудничество между Министерство на туризма и СОТ и бъдещи съвместни проекти, които ще допринесат за устойчивото развитие на сектора.

„За туризма това е от изключително значение, защото страната ще е във фокуса на европейското внимание“, каза министър Ангелкова.

Министърът и посети стадион „Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид и се срещна с две от легендите на Реал (Мадрид) Емилио Бутрагеньо и Висенте дел Боске. Те бяха любезни да се снимат с представителя на българското правителство.

Министърът на туризма е бивш председател на фондация „Приятели на спорта“, която е партньор на фондация „Реал Мадрид“, открила футболна школа във Видин през 2016 година. Тогава на събитието присъстваха както Николина Ангелкова, така и Емилио Бутрагеньо.

 

Comments are closed.