От изказването на Ангелкова стана ясно, че до месец предстои обществена поръчка за обновяването на туристическия ни портал, като се предвижда сайтът да бъде надграден с нови езикови версии, включително и обвързването му със социалните мрежи.

От бюджета за следващата година са поискани повече средства за национална реклама с тенденция през следващите три години те плавно да се увеличават, съобщи министър Ангелкова. Общият бюджет на Министерството за тази година е около 16 млн.лева, за реклама са 12 млн.лева. Поисканото увеличение за догодина е в размер 2 – 3 млн.лева.

Ангелкова обясни, че се очаква още една поръчка за интегрирани рекламни кампании по целевите за България пазари, като целта е да се обхванат първите 30 пазара, от които посрещаме най-много туристи.

Николина Ангелкова коментира и предстоящото председателството на страната ни на Съвета на ЕС. По нейни думи предстоят общо 6 ключови събития. В тази програма се нарежда и среща на високо ниво на министрите на туризма на ЕС на тема „туризъм и икономически растеж“ , планирана на 13 февруари. На 15 февруари пък ще има международна конференция с участието на министри на туризма и извън ЕС