Недоволни от ЧЕЗ жители на Врачеш блокираха движението по пътя Видин-София

Снимка: Балканец.бг

 

 

След проведената втора среща между представители на „ЧЕЗ Разпределение България”, общинското ръководство, ръководството на Кметство Врачеш и няколко жители, представляващи с. Врачеш, настъпи моментът всички недоволни граждани да се срещнат очи в очи с представители на ЧЕЗ и да заявят категорично своите искания и своето недоволство от услугата, която ел. дружество им предоставя. При излизането си от сградата на кметството представителите на ЧЕЗ в лицето на: Васил Василев – директор на дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение – България, Свилен Пешев – регионален мениджър за район София област, Величко Атанасов – заместник-ръководител направление за София област, бяха наобиколени от стотиците жители на Врачеш. Това съобщава Балканец.бг.

Нетърпеливи, местните затрупаха с въпроси господата от ЧЕЗ, които избягваха да дават отговори. Единствен Величко Атанасов се спря между многобройната тълпа, заявявайки, че от днес нататък в селото няма да има трайно прекъсване на ел. захранване. Напрежението обаче нарасна, тъй като врачежани не присъстваха на срещата и не знаеха как е протекла срещата, какви са мерките, които дружеството ще предприеме, тъй като от предприетите до момента няма ефект, както споделят жители.

След като представителите на ЧЕЗ си тръгнаха, огромната тълпа се насочи към изхода на Врачеш, където блокира движението по пътя Видин-София за 5 минути.

Припомняме, че преди 2 дни Общинското ръководство излезе с категорична позиция за подкрепа на врачежани. В своето уведомително писмо до председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране – Иван Иванов ръководството, в лицето на кмета Иван Гавалюгов, пише:

„Ръководството на Община Ботевград, като орган на изпълнителната власт е съпричастно към проблемите на хората от общината и смятаме, че всички граждани в нашето демократично общество имат право да изразяват своето мнение и гражданска позиция. Поради това разреших провеждането на митинга, като подкрепяме напълно исканията на гражданите и ще застанем до тях. Основният поминък в селото е производство на бъчви за вътрешния пазар и чужбина. В последните години жителите се оплакват от чести, нерегламентирани спирания на електрозахранването на селото или подаване на по-ниско от стандартното напрежение, които довеждат до имуществени вреди от повредени електроуреди и спиране на производствения процес във фирмите.“

 

Comments are closed.