Намериха празна палатката на Боян Петров!

 

 

 

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна. Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист.

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста. „Днес надеждата изглежда така….вие всички направихте невъзможното възможно“, написа тя.

„Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ….а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост. Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях“, пише още Радослава.
Петима души от спасителния екип, издирващ Боян Петров, са стигнали до Лагер 3 под хималайския връх Шиша Пангма, но не са открили българския алпинист. Намерени са само вещи от стари експедиции.

На Лагер 3 е намерена блуза и стари опаковки от храна, от предишни години са тези неща. Пристигнали са късно, не са имали много време да разгледат, евентуално утре. – поясни Деян Петков, координатор на експедицията на Боян Петров.

 Утре търсенето на Боян продължава без вертолетите, по земя, към върха.
Източник:frognews.bg

Comments are closed.