Молдовка заковала пред полицията бандитите, взривили банкомата в Пловдив

 

 

Жената, която двамата молдовци , обрали банкомата в Тракия, са водили с тях за прикритие, е разказала с пълни подробности механизма на обира, стана ясно днес в съда. Единият от бандитите, Евгени Недиалков, бе изправен днес пред Районен съд, за да бъде решено дали ще остане зад решетките, съобщава „Трафик“.

Анна Сърбо е разказала от къде са били купени материалите, с които е направена бомбата, с която е взивен банкомата, а след това е посочила къде двамата бандити са изхвърлили дрехите, с които били облечени. На нея била поверена мисията по обмяната на откраднатите пари. От взривения банкомат са откраднати около 215 000 лева.

Дамата е обърнала част от банкнотите в евро. Друга част от плячката е открита в беемвето на Недиалков. Част от банкнотите били обгорени от взрива.

Според Сърбо, съучастникът на Евгени се казва Михаил. Той обаче е напуснал страната, преди да бъде заловен.

Защитната теза на адвоката на Недиалков е, че той не е замесен в обира, а всичко е дело на Михаил. Анна и Евгени били приятели, който пристигнали в България , за да си купят кола.

Двамата са задържани на автомивка в Бургас, когато се опитали да заличат следите от обира.

Евгени е студент по право, втори курс, в Молдова срещу него  има 4 наказателни производства.

„Няма да бягам. Нямам документи и не виждам смисъл да стоя в ареста. Мога да наема апартамент и да живея с майка ми тук. Тя в момента е в Бургас. Моля, пуснете ме вкъщи“ каза в последнат си дума пред съда Недиалков.

Предстои съдът да реши каква мярка за неотклонение да му наложи.

 

Comments are closed.