Министър Ангелкова: Няма конфронтация между мен и Валери Симеонов, ние сме семейство!

 

 

В никакъв случай нямаме различия, но като във всяко семейство имаме обсъждания. След проверките сме направили обсъждания, как трябва да протекат проверките. Още миналото лято правихме проверки за шума, само дето не съм ходила аз лично“, заяви пред Би Ти Ви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод искрите между нея и вицепремиера Валери Симеонов.

Ангелкова е категорична, че са необходими промени по родното Черноморие и в законодателството. Според нея няма никакво разминаваме между нея и лидерът на НФСБ, дори напротив, двамата се допълвали.

„Министерството на туризма съществува от три години и мисля, че се справяме много добре. Валери Симеонов е ресорен вицепремиер и има разбирателство между нас. Всички големи туроператори са на мнение, че сме тръгнали на прав път и предлагаме високо качество на туризма“, заяви Ангелкова.

Тя допълни още, че миналата година също са се правели проверки за шума по Черноморието, само дето тя не е ходила лично.

Търгът за отдаване на концесия на плаж „Делфин“ е стартирал през март месец. Това е направено от служебния министър Стела Балтова. Няма никакви сигнали и жалби срещу процедурата. Договорът е подписан май месец и са спазени всички правила. Сигналите започват едва от месец юни. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя коментира темата за протестиращите нудисти, които са недоволни от концесионера на плаж „Делфин“.

„В българското законодателство няма класификация кой плаж трябва да е нудистки и кой не. Проведохме срещи с протестиращите хора и очакваме техните предложения. Разпоредила съм и проверка. Когато има системни нарушения, ние прекратяваме договорите за концесия. Това лято сме извършили над 380 проверки. Предстоят да бъдат прекратени няколко договора заради нарушения и неплащания. Два договора ще бъдат прекратени по взаимно съгласия“, каза още министър Ангелкова.

„Нямаме никаква конфронтация с Валери Симеонов. Може да имаме различни мнения по някои теми, но това е нормално за една коалиция. Водим разговори и диалог. Очевидно са необходими промени в българското законодателство относно шума по морето. Не мисля, че се разминаваме драстично с вицепремиера. Тръгнали сме по правилен път. Това го признават и всички чуждестранни туроператори. Приходите от туризъм за периода май – юли са над 3,785 млрд. лева. Очакваме резултатите за месец август, но ще има ръст между 7 и 10%“, обяви Ангелкова.

 

Comments are closed.