Мерджанов захапа Бъчварова: Оставката на Бъчварова е на дневен ред

20140629.tysntyckjt

 

 

Позиция на Атанас Мерджанов, народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на вътрешната комисия на НС.

Грандиозният скандал, при който МВР възложи на каналджия да превозва имигранти, не може да бъде потушен само с оставките на ръководителите на ГД „Гранична полиция“ и поредната показна акция на Лъвов мост.

Нееднократно ние, депутатите от опозицията, но също журналисти, граждани и експерти, сме алармирали за съмнения за покровителство над канали за трафик на хора. Самият отстранен главен комисар Антонио Ангелов само преди няколко месеца обяви на всеослушание, че в Гранична полиция има „къртици“.

Премиерът вчера ли разбра за проблемите там? А на министъра защо трябваше да ѝ бъде нареждано да направи нещо подразбиращо се? Най-вероятно, защото именно тя назначи главен комисар Ангелов през април 2015г.

По всички правила на политическата отговорност премиерът би трябвало да настоява за напускането на министъра, а не на шефа на дирекцията.

Оставката на Румяна Бъчварова е на дневен ред от дълго време и инатлъкът на Борисов да констатира очевидния ѝ провал става опасен. Увеличеният натиск на границите, ефектите от връщането на големи групи имигранти от Сърбия и периодичните заплахи на Турция към Европейския съюз, не могат да бъдат преодолени с паникьосани изявления и PR-акции. България има остра нужда от компетентен министър на вътрешните работи. Истински, а не фигурант!

 

Comments are closed.