МВР пусна снимки на двамата затворници от деня на бягството

 

 

МВР пусна още снимки на двамата затворници, които избягаха от Софийския затвор на 3 април. Кадрите са заснети от охранителните камери и са от деня на бягството.

Владимир Пелов и Радослав Колев се издирват трети ден.
МВР припомня кои са издирваните и за какво са осъдени – Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години за убийство. Владимир Стефанов (Пелов), рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Вече се разпространява и официално обяснение за случилото се: „По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София“.

Веднага след инцидента медиите информираха, че само чистачката на затвора се е опитала да спре двамата бегълци. По-късно вътрешният министър Валентин Радев каза, че ги гонил социалният работник Кръстьо.

На място в затвора са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

МВР отново призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за бегълците, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Преди ден вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че са получени близо 100 сигнала от граждани.

 

 

Comments are closed.