Масов бой на българи с ножове и ютии в Пелопонес, има ранени и арестувани

 

 

Масово сбиване на две групи българи в селището Траганос, Западен Пелопонес, доведе до намеса на полицията, след което има и задържани, предават гръцките медии, цитирани от Агенция „Фокус“.

Според електронното издание „Newsbomb.gr“ инцидентът е станал късно вечерта в петък, като участниците в него, видимо пияни, са били повече от 15 и са носели в ръцете си ножове, счупени бутилки и дори ютии.

В резултат на сбиването двама от българите са били ранени и настанени в местния медицински център.

За предотвратяване на насилието се е наложила намесата на полицията от участъка в Илида, при която част от буйнстващите били арестувани.

Изданието съобщава, че според местните жители, подобни инциденти са зачестили.

Електронното издание „Zougla“ пише, че сбиването е започнало при местен супермаркет, като едната група българи на излизане от магазина нападнала другата, а за потушаването на скандала са били привлечени допълнителни полицейски сили, водени от заместник-началника на полицията в Илида, Вангелис Анагностикас.

„Оnvolos.gr“ обобщава информацията за инцидента под заглавие „Кървав епизод сред българите в Илида“, като твърди че животът на ранените е вън от опасност, а част от инициаторите на скандала са били задържани.

 

Comments are closed.