Марин льо Пен ще търси финансиране от руски банки за предизборната си кампания

 

 

Лидерът на „Национален фронт“ във Франция и кандидат за президент Марин Льо Пен съобщи за трудности при финансирането на предизборната си кампания , заради отказ на френски банки да й предоставят кредити, съобщи „Взгляд“ във вторник (3 януари).

„В момента не ми достигат 6 млн. евро. Нито една френска банка не се съгласи да ми предостави кредит за предстоящата предизборна кампания“, предаде думите й ТАСС.

При това, на останалите партии френските банки отпускат кредити, каза Льо Пен. Тя смята, че това е „политически жест“ и това говори за нивото на демокрацията във Франция.

Лидерът на „Национален фронт“ отбеляза още, че вече е принудена да търси финансиране зад граница, в това число в руски, американски и европейски банки. Льо Пен не даде подробности към кои точно банки се е обърнала до този момент.

През 2014 г. Марин Льо Пен получи кредит в размер на 9 млн. евро за финансиране на предизборната си кампания от „Първа чешко-руска банка“.

Лидерът на „Национален фронт“ е един от основните претенденти за президент на Франция. Според социологическите проучвания до момента, тя ще стигне до втори тур заедно с Франсоа Фийон.

 
Източник: Руски дневник

 

Comments are closed.