Левскарят Каракачанов дава два хеликоптера за празника “70 години ЦСКА“

 

 

Максимум 2000 лв. ще струва техниката за празника на ЦСКА. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с военната техника, която ще участва на празненството за 70-годишнината от създаването на ЦСКА. То е на 5 май на ст. „Българска армия“ на мача с шампиона Лудогорец, съобщава Канал 3.

„Предвиждат се между един и два хеликоптера, зависи от метеорологичните условия. Предвижда се с единия хеликоптер да скочат състезателите от националния отбор по парашутизъм като демонстрация, а с другия да се направи демонстрация на т.нар. бързо въже от специалните сили – т.е. спускане по въже. Ако предположим, че и двата хеликоптера ще летят, летателното време ще бъде между час и час и половина, а разходът се изчислява на летателно време“, каза още министър Каракачанов и обясни, че в такъв случай максималните разходи за гориво ще бъдат един тон – това са 2 хил. лв.

„И аз мисля, че в името на това, че клубът ЦСКА е бил 50 години към Министерство на отбраната, заслужава един подобен жест – заслужават го и бившите футболисти, и настоящите, и феновете на този отбор. И го казвам въпреки това, че аз съм привърженик на ФК „Левски“. Съжалявам и не очаквах, че моите приятели от фен клуба на „Левски“ ще бъдат толкова дребнави и ще се заяждат за подобна глупост.

Следващата година има кръгла годишнина на „Левски“ и ако съм жив и здрав и съм още вицепремиер и отговарям за сигурността, ще помоля колегите от МВР да направят и един жест към този отбор. Историята на футбола няма как да бъде забравена, независимо дали на един му харесва или на друг – не.

Мен не ме интересуват споровете кое ЦСКА е ЦСКА. В същото време има алтернативно тържество във Военния клуб на другата група – и на тях съм им дал възможност да си празнуват. И го правя, защото въпреки че съм бил през целия си живот левскар, ЦСКА е бил част от футболната история на България. Така че не може да издребнявам за максимум 2000 лв.“, уточни министърът на отбраната.

 

Comments are closed.