Лавров с тежка критика към Запада за липсата на доказателства за вината на Асад

 

 

Западът по никакъв начин не обосновава ударите в Сирия, освен чрез информация, взета от медиите и социалните мрежи. Тази тежка констатация направи днес външният министър на Русия Сергей Лавров в изказване на заседание на Съвета по външна отбранителна политика в Москва.

„Освен твърдения в медиите и социалните мрежи и това видео, което е смешно за специалистите, не представят нищо“, категоричен бе Лавров.

„При това френският президент Макрон , който публично заяви за неопровержими факти, потвърждаващи, че сирийският режим е използвал химическо оръжие в Дума, разговаря онзи ден с президента Путин. В хода на разговора нашият президент се позова на публичните твърдения на френския лидер и го помоли да сподели тези факти. Отговорът беше – това е тайна. Ние не можем да предоставим тези данни, още повече, това не е наша тайна“, добави Лавров.

Говорителят на руското Външно Мария Захарова на свой ред обвини САЩ, Франция и Великобритания, че са нанесли удар срещу системата на международното право.

„От дипломатическа гледна точка този удар беше нанасен не само по една географска точкана картата на Земята. Това беше удар срещу международното право, срещу цялата система на международните отношения“, отбеляза Захарова пред журналисти.

 

Comments are closed.